top of page
Ara
  • sanliua

Yeni kontrol noktası geni, bağışıklık hücrelerini kansere karşı güçlendirme yeteneğini gösteriyor

Minnesota Üniversitesi araştırmacıları ve Ulusal Kanser Enstitüsü'ndeki (NCI) işbirlikçileri, katı tümörlere karşı T hücre fonksiyonunu düzenlemede yeni bir hücre içi kontrol noktası geninin rolünü araştırdı. CISH olarak bilinen ekip, kontrol noktası geninin insan T hücrelerinin kanser hücrelerini tanıma ve onlara saldırma yeteneğini baskılamada önemli bir rol oynadığını gösteren sonuçları Med'de yayınladı.


CISH devre dışı bırakıldığında, T hücreleri, tümörler tarafından üretilen mutasyona uğramış proteinleri daha etkili bir şekilde tanır. CISH inhibisyonu ayrıca T-hücre uygunluğunu korudu ve T-hücrelerini mevcut kontrol noktası tedavilerine daha duyarlı hale getirerek kanser immünoterapisinde atılımlar yapmak için yeni bir yol önerdi.


Minnesota Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yardımcı doçent olan Beau Webber, "Bu, hemen hemen tüm diğer tedavi seçeneklerini tüketmiş metastatik gastrointestinal kanserli hastalarda uygulanmakta olan gerçek bir yatak başı hikayesidir," dedi. Okul ve Masonik Kanser Merkezi üyesi. "Laboratuvarda bulduklarımızı gastrointestinal kanser tedavisi arayan hastalara uyguluyoruz."


CISH hücre içinde bulunduğundan, diğer kontrol noktası moleküllerinin hedeflendiği şekilde antikor blokajları kullanılarak inhibe edilemez. Bu zorluğun üstesinden gelmek için, Üniversite öğretim üyesi Branden Moriarity, Ph.D. ve Dr. Webber tarafından yönetilen araştırma ekibi, CISH'i güvenli ve etkili bir şekilde nakavt etmek için CRISPR gen düzenlemesini (diğer dizileri silmek ve eklemek için bir DNA dizisini kesme işlemi) kullandı. insan T-hücrelerinde gen. Bu süreç, T hücrelerinin tümör hücrelerini tanıma ve öldürme yeteneğini sağlam bir şekilde geliştirdi ve Minnesota Üniversitesi'nde CRISPR mühendislik T hücrelerini kullanan ilk insan klinik deneyi için klinik öncesi temel olarak hizmet etti - yalnızca ikinci CRISPR klinik deneyi tarafından yetkilendirildi. zamanda Gıda ve İlaç İdaresi.


Dr. Webber, "Bu çalışma, temel mekanik bağışıklık biyolojisini, genom düzenlemedeki en son teknikleri ve evlat edinen hücresel immünoterapideki en son gelişmeleri kapsayan muazzam, çok disiplinli bir çabanın doruk noktasıdır" dedi.


Gen düzenleme, araştırmacıların kontrol noktası inhibisyonunu tümörle savaşan spesifik bağışıklık hücrelerine bağlamasına ve böylece yeni yaklaşımların klinik çevirisini hızlandırmasına olanak tanıyan güçlü ve yeni bir araç sunar. CISH gibi hücre içi kontrol noktası genleri, kansere karşı bağışıklık hücresi işlevini geliştirmek için yeni bir yol sundukları için özellikle ilgi çekicidir.


Araştırma ekibi devam eden klinik denemesine devam ediyor ve CISH tarafından düzenlenen tümör infiltre edici lenfositlerin etkinliğini ve güvenliğini değerlendirmek için bağıntılı çalışmalar yürütüyor. Ayrıca katı kanserlere karşı tasarlanmış bağışıklık hücrelerinin işlevini daha da iyileştirmek için ek stratejiler araştırıyorlar.

17 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

KANSER TARAMA KLAVUZU

Tarama testleri, kişide herhangi bir belirti ortaya çıkmadan önce kanseri tespit etmek için kullanılır. Tarama genellikle ön kanserlerin ve kanserlerin yayılma şansı olmadan erken tespit edilmesine ve

MEME KANSERİ TEDAVİSİNDEKİ YENİLİKLER

Özellikle metastatik meme kanseri alanında önemli gelişmeleri içeriyor. Yeni hedefli tedaviler, kemoterapi ihtiyacını azaltarak hastalığı kronik bir hale getirebilme potansiyeline sahip, özellikle hor

Akciğer kanseri tedavisinde yeni gelişme

Osimertinib, Ekson 20 Eklemesi Dışında Yaygın Olmayan EGFR Mutasyonlarını Taşıyan Metastatik KHDAK'li Daha Önce Tedavi Görmemiş Hastalarda Umut Verici Aktivite Gösteriyor Çok merkezli, açık etiketli,

bottom of page